Projecten

Inspirerende verhalen

Bij ieder project hoort een tevreden klant! De ecoBuilding technologie leidt altijd tot een verbetering van het energieverbruik en/of het comfort. En de enorme berg aan kennis met jarenlange ervaring in de installatietechniek brengt onze klanten inzichten in de installaties die vaak tot verbeteringen leiden. Wij maken de installatietechniek transparant en het is fijn hoe dit gewaardeerd wordt door onze klanten.


Maak kennis met onze klanten en tal van praktijkverhalen uit de projecten van VB Optimum, maar ook die we samen met Priva Lab for Innovation hebben uitgevoerd of in samenwerking met onze partners. 

 

Lees verder
Goldbeck Duitsland
53% besparing op gas

"ecoBuilding past bijzonder goed in onze productfilosofie voor kantoorgebouwen, omdat we een hoog comfort en duurzaamheid, lage onderhoudskosten en energie-efficiëntie beloven aan onze klanten en medewerkers."

Lees verder
Avans Hogeschool
40% besparing op gas

"...uiteindelijk realiseerden we met inzet van ecoBuilding in de eerste twee maanden van het jaar - vóór de Covid-19 lockdown - al een besparing van bijna 40% ten opzichte van dezelfde periode in 2019"

Lees verder
Van Beek Ingenieurs
Van label E naar A
In 2019 heeft Van Beek Ingenieurs haar kantoor aan de Utrechtsestraat 59 in Arnhem, een gemeentelijk monument van eind 1800, volledig verduurzaamd. Hiermee is het kantoorpand van energielabel E naar A gebracht.
Lees verder
COA
Optimalisatie warmtepomp

Als je wat dieper onder de motorkap van een installatie kijkt, kom je tot bijzondere inzichten. Dat was ook het geval bij COA (Centraal Orgaan Asielopvang), waar we onlangs een elektriciteits- en vermogensmeter op de warmtepomp plaatsten.

Lees verder
Basisschool De Pluym
Passief gebouw

Een passief* ontwikkeld schoolgebouw in de Vlaamse gemeente Knokke. EcoBuilding verzorgt hier de volledige aansturing van de HVAC installatie met als doel om zo dicht mogelijk bij een energieneutraal gebouw te komen. 

 

Lees verder
Lely - Weverskade
Kantoor en productieruimte

"mijn klimaatinstallatie is veel begrijpelijker geworden dankzij de inzichten van Priva ecoBuilding en kennis van VB Optimum".  

 

 

Lees verder
WUR
Universiteit

Dit project wordt momenteel gerealiseerd. In samenwerking met de opdrachtgever Wageningen Universiteit, Rensen, Priva Lab for Innovation en VB Optimum. 

Lees verder
De Goudse
Op naar een perfect gebouw

Maar liefst 37% energie besparen en de bestaande installaties en het comfort in het gebouw structureel verbeteren.

Lees verder
Campus André Dumont
Ziekenhuis in Genk

Gestart als een pilot op een Siemens gebouwbeheersysteem waar ecoBuilding nu al enige tijd operationeel de volledige koel- en verwarmingsinstallatie aanstuurt. 

Lees verder
Ordina
Simuleren verduurzaming

Dit project wordt momenteel uitgevoerd in samenwerking met Ordina, Priva Lab for Innovation en aangesloten op een BR Controls klimaatcomputer. 

Lees verder
Hager
Simuleren mini energy grid

Hager simuleert energiemanagementsysteem met ecoBuilding en VB Optimum

Lees verder
CZ Verzekeringen
Slimme voorspellende sturing

Voorspellende klimaatsturing die tijdens de renovatie van het HVAC systeem is toegevoegd aan de installatie

Lees verder
Champestate
Kantoor en logistiek

Dit project is momenteel in uitvoering. De slimme sturingen van ecoBuilding zijn toegevoegd en enkele verbeteringen in de installatie zijn aan het licht gebracht. Avans

Wat gaaf dat ik deze technologie nog voor mijn pensioen mag mee maken

André den Biggelaar,Technisch gebouwbeheerder